Verbeelding

Verbeelding

Flashbacks

zijn een aaneenschakeling van beelden die onder specifieke omstandigheden telkens terugkeren: geur van een klaslokaal, de geur van een kelder, geluiden in de nacht, plots herinneren dat het nachtslot niet dicht zit, naderende voetstappen, aanrakingen, kerst-klassieke muziek, kerstmis vieren, bepaald type kopjes en borden, alcohol. Die beelden heb ik verbeeld in schilderijen en tekeningen en daarvan maak ik ook op deze page een keuze uit nieuw werk.


GVVVV

Eerste communie.


Poging om af te leiden. Dat er geen pijn komt. Rust, niet dat gedoe.

De afsluiting van het buiten. Wachten tot je wakker wordt, weg kunt lopen, gevoel afsluiten. Wat er is , is er niet.

De eerste jaren dat het tekenen en schilderen begon, was dat snachts, met bier en wijn en siggaretten. smorgens naar het werk en in het weekend kijke en woorden zoeken: wat staat er ? Hoe noem je dat, wanneer, wie, jaartallen, hoe lang, en: wat deed je, hoe fantaseerde je, wat betekent het eigenlijk en hoort het allemaal bij dat gedrag, enz. Raadsels, een zoektocht naar plaatsen en intituties, fotoos en gesprekken, de chronologie. En ja, ik heb getuigen.

Flirten met je zoon bij anderen, voorkeursbehandeling, lievelingskind zeiden ze, mocht alrtijd mee met de auto,

Dit schilderij maak je in tien minuten en dan kun je niet meer verder. Ik sliep en werd wakker gemaakt om mee naar boven te gaan, de deur op slot te doen. Liggen in het grote bed. Verstard.

Vastgeprikt in een doos, waar je zu nu en dan mee speelt.