Appendix

Appendix voor begeleiders

Welke onderdelem zijn voor kinderen of jongvolwssenen van belamg: wat speelt, hoe ga je ermee om en wat zijn je toekomstbeelden.Onderstaande websites vertellen het verhaal. Voor diegenen die jongvolwassen begeleiden in situaties van sexueel geweld en afhankelijkheid. Ze kunnen in de genoemde websites aanknopingspunten vinden voor een vraag, een aantwoord of gewoon een gesprek. Oplossingen kun je vinden in een dialectisch proces en jij kan de begeleider daarin zijn.


Ik beschouw het als lesmateriaal maar ook als materiaal voor verdieping voor de begleiders .Garanties heb je niet.Een overzicht van mijn website publicaties opgebouwd over de jaren heen. Het is een levensverhaal met helaas meer downs dan ups maar het heeft me gemaakt tot wie ik ben tot op de dag van vandaag.

Mijn opzet is dat andere mensen, jongens, mannen, meisjes, vrouwen geïnspireerd zijn om hun eigen verhaal te vertellen en als je dat lukt ben je een overlever en heb je de kracht om je verhaal te delen en te laten zien wat er van je geworden is met ervaring, inzicht en wijsheid.

Op Jouwweb.nl kun je gratis je eigen website bouwen met teksten en foto’s en je persoonlijke verhaal, liefst met een happy end dat helpt anderen.

Mijn overzicht:


www.sintmaarten.pl


Na politioneel ingrijpen en het gevecht met mijn moeder werden we woordloos getransporteerd naar huize Sint-Maarten in Leiden waar we drie jaar hebben gezeten. Geen gesloten  kindertehuis maar open en ze stimuleerden eigen initiatief. Dat kun je lezen.


www.pjotter.com : mijn verhaal met mijn schilderijen en tekeningen, dagboekfragmenten, en een zoektocht maar mijn persoonlijkheid en tegelijkertijd trauma gerelateerd gedrag wat best heftig is maar misschien  herken je het.


www.ravensbos.nl :


ik (13 jaar) vertelde de kinderrechter dat ik niet/nooit naar een pleeggezin wilde. Ik wilde priester worden net als Don Bosco. Justitie zou die opleiding betalen zei hij tegen mijn moeder.


De goedkoopste was in Valkenburg op de berg bij Arensgenhout.

Hier heb ik nooit spijt van gehad. Ik heb mijn HBS diploma in het Bernardinuscollege in Heerlen gehaald, Vierde elk jaar drie dagen Carnaval, was zelf Prins Carnaval, zat op de toneelclub en schreef mijn eigen musicals met zelf geschreven liedjes.

De gelofte van gehoorzaamheid heeft het niet gehaald.
Https://www.pjotter.com


Deze site is een onderzoek naar de gevolgen van sexueel misbruik: omgang met vrouwen en mannen, ontdekken wat traumagerelateerd gedrag was : mannen vonden mij vrouwelijk, ik veranderde in een kind of bevroor ter plekke zonder te kunnen praten of iets te doen. Daar kon ik niets mee. Opstaan, aankleden, wegwezen. Pjotter.com is een site met dagboekfragmenten, en een eideloze zoektocht naar wie ik ben.