intro

Menu

pvvelzen7@gmail.com


Peter van Velzen

Organisatieadviseur, kunstenaar, tekenleraar.

 

 

 


Introductie

 

Na jaren van volle agenda's vanaf de lagere school, kindertehuizen, het seminarie, de beroepsopleiding en het organiseren van driedaagse cursussen voor ondernemingsraden, volgde onvermijdelijk het moment van een ouderwetse burn-out. Een onverwerkt verleden drong zich op en vroeg om een reactie. Hoewel ik al flink veel dagboek had, was ik toch meer een beelddenker dan schrijver. Ik kocht met de kinderen een ezel, kwasten en verf en we gingen aan de slag. Na een aantal leuke werken en evenveel kritische opmerkingen, had ik wel meer nodig: een kritische blik, meer vaardigheid, materiaalkennis en vooral goedkeuring. Drie jaar Wackers Academie, drie avonden per week en nachten doorwerken.

Een uitputtingsslag maar het moest. Dit was mijn ding, ongeacht wat anderen ervan zouden vinden. Het werden uiteindelijk meer dan tweehonderd schilderijen en tekeningen en ja, mooi en lelijk door elkaar. Niet alles is publiceerbaar, maar wat dan wel kan, moet, wil ik delen. 

Wackersacademie:

figuratief en stillevens,

streng, orthodox,dat was wat ik zocht. Had veel langer mogen duren, maar na drie jaar, drie avonden per week,  was het op.