Actualiteit


Actualiteit

06-05-2019

Het motto is: gewoon doorgaan met tekenen, schilderen en muziek maken. Reacties zijn er niet, toch is er een

een zwakke stroom bezoekers. Maakt verder niet uit, het is mooi zo.


19-03-2019

Wat ik niet kon vertellen, kon ik wel verbeelden. Het zijn telkens terugkerende beelden, niet chronologisch maar wel plaatsgebonden. Het zijn de details: het licht, kleuren, bed, ochtend ,nacht of avond. En na de beelden komen woorden en na de woorden, de emotie. En angst, angst voor het diepe gat dat voor je gaapt.

Het kan voor anderen een steun zijn, voor mij was en is het een manier om een verborgen verhaal te vertellen. Ook een reactie naar diegenen die mij vroegen te zwijgen, twijfel hadden of het niet verzonnen zou zijn, een manier om aandacht te trekken, een sluier om verkeerde gevoelens te verbergen.

Ik heb altijd problemen gehad om het verhaal te vertellen, met mij niets aan de hand. Echter, de stilte is op den duur ondraaglijk, bedreigend. De stilte is een vetrouwensbreuk in relaties, tast mijn gezondheid aan.

Ik heb de feiten opgezocht, de intervieuws gehouden , de documenten van Pro Juventute geraadpleegd, de beelden die mij al die jaren achtervolgen, vastgelegd en eindeloos besproken. Ze zijn mijn werkelijkheid en ik kan er nu mee leven.


28-02-2019

Kortgeleden een schilderij opgestuurd naar Het Museum.  Als ze het goed genoeg vinden zal het worden tentoongesteld tijdens de zomerperiode.

Best een spannende tijd.25-02-2019


Deze bestaat al sinds 1996 en heeft al een geschiedenis van vallen en opstaan. Schilderen en tekenen is mijn ding. Mijn manier om het verleden en heden te verbinden. Niet iedereen is gecharmeerd. Jammer. De schilderijen en tekeningen vormen echter een taal die mensen die sexueel misbruikt zijn, met name mannen, zouden kunnen herkennen of aanzetten om een eigen vorm van expressie te ontwikkelen.

Het heeft mij geholpen om de stilte te doorbreken en aan mijn herstel te werken.


Mijn DNA herbergt drie componenten: ten eerste:mijn leven zal niet worden beheersd door woede, maar wat ik kan doen met mijn ervaringen, ten tweede: ik kan niet tegen onrechten en ten derde ik wil worden die ik ben, heroveren van wat ik was kwijtgeraakt. Het levert zoveel meer op.


Ik volg uiteraard het nieuws omtrent het sexueel misbruik in de Katholieke kerk.  Het is moeilijk voor te stellen met hoeveel mensen, mannen en vrouwen, ik die ervaring deel en weet en dat het je verminkt en vervormd. Het gevecht om jezelf te hervinden duurt een levenlang. Uiteindelijk draait het erom de stilte te doorbreken en te erkennen dat jij diegene bent die er beter is uit gekomen dan de dader.


Peter van VelzenFotografie

Naast schilderen was fotograveren  ook een hobby. Door de jaren heen is er  een beeldbank opgebouwd dat teruggaat tot het begin van de vorige eeuw. Daar ben ik ongelooflijk blij  mee. Ook heb ik veel van familieleden gekregen en kan daardoor  beelden en verhalen doorgeven. Hieronder uiteraard een beperkte keuze.
 

Copyright @ All Rights Reserved