Literatuur , Film, Verwante Sites

 

  Boeken  

Seksueel misbruik in rooms-katholieke kerk, Sp!ts 31 december 2011

Cartoon

 

Bol.com

Uitgever: Bertram + de Leeuw Uitgevers Bv

Samenvatting

Terwijl het misbruikschandaal in Nederland zich als een olievlek uitbreidt, krijgt Robert Chesal steeds meer last van een oud familiegeheim, dat zich niet meer laat onderdrukken. Hij besluit de confrontatie ermee aan te gaan, en gravend in het verleden ontdekt hij de verbijsterende waarheid over zijn eigen familie.
 

Bol.com

Samenvatting

Boek 'NR. 21' van Frans Houben werpt nieuw licht op misbruik in RK internaten.
'NR. 21' is de titel van de indringende, somtijds rauwe, memoires van Frans Houben over zijn leven in een Rooms Katholiek jongensinternaat. Met broeders die hun handen niet thuis kunnen houden en elke vorm van verzet er meedogenloos uitranselen. Met paters die hun ogen sluiten voor wat er allemaal gebeurt en misstanden onder het tapijt vegen.

 

 

Bol.com

Samenvatting

In 'Het hout' van Jeroen Brouwers vindt in een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat in de jaren vijftig van de vorige eeuw seksueel misbruik, sadisme en vernedering plaats. Broeder Bonaventura is er getuige van en zwijgt zoals iedereen. Maakt dit hem medeplichtig?
 

Bol.com

Samenvatting

Een publicaties door NRC Handelsblad en de Wereldomroep over misbruik in rooms-katholieke instellingen, in het voorjaar van 2010, was Nederland verrast. Er volgde een stortvloed aan nieuwe getuigenissen door honderden slachtoffers, die na jarenlang zwijgen hun verhaal durfden te doen. Veel daders zijn overleden, wat overblijft zijn de misbruikte kinderen, getekend voor het leven. Vrome zondaars vertelt het verhaal van slachtoffers en daders.

 

 

Bij stukjes en beetjes; mannen die als kind seksueel misbruikt zijn

Sietske Dijkstra

Uitgave gebaseerd op onderzoek verricht bij de Vakgroep vrouwenstudies, UU. Door middel van interviews is onderzocht welke ervaringen mannen hebben met seksueel misbruik in hun jeugd en welke werkwijze hulpverleners hanteren bij de behandeling van seksueel misbruikte mannen en jongens.

Non-Fictie

188 pagina's, TransAct, Utrecht, 1996 tegenwoordig Movisie.nl

isbn 90 73553 06 07

 

Seksueel misbruik van jongens

Ron van Outsem

Geschat wordt dat 140.000 jongens en mannen het slachtoffer zijn van seksueel misbruik. De meeste misbruikte jongens zijn door mannen misbruikt. Zij hebben het vaak extra moeilijk omdat een 'echte' man dit niet over komt

Non-Fictie

176 pagina's, SUA, Amsterdam, 1992

isbn 90 6222 2153

 

 

Er zijn geen namen voor; jongens als slachtoffer van seksueel misbruik

Jos van den Broek

Deze publicatie – gemaakt in opdracht van de Stichting 'Mannen tegen seksueel geweld' – is bedoeld om de gevolgen van seksueel misbruik van jongens en mannen zichtbaar te maken en het taboe over dit misbruik te doorbreken. Centraal staan de beschrijvingen van de ervaringen van de mannelijke slachtoffers.

Non-Fictie

114 pagina's, Ambo, Baarn, 1991

 
     
     

 

  Film  

 

Canada
Drama
90 minuten / 186 minuten (mini-serie)

geregisseerd door John N. Smith
met Ashley Billard, Kristine Demers en Henry Czerny

In het weeshuis St. Vincent worden jongens misbruikt en mishandeld door hun voogden. Hun benarde situatie komt pas aan het licht als de concierge en een lokale politieagent zich uitspreken tegen de walgelijke manier waarop de broeders de wezen behandelen. Tijdens het daaropvolgende onderzoek zijn de jongens zo moedig om tegen de broeders te getuigen. Maar uit angst voor een schandaal besluiten de kerk en de gemeente de zaak in de doofpot te stoppen en de debetreffende geestelijken over te plaatsen.

 

 

Songs for a raggy Boy

Jongens internaat/ Ierland

 

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
147 minuten

geregisseerd door Barry Levinson
met Kevin Bacon, Robert De Niro en Dustin Hoffman

De New Yorkse volkswijk Hell's Kitchen 1966. De jongeren Shakes, Michael, John en Tommy houden zich bezig met het plegen van kruimeldiefstallen. Maar op een dag doden ze per ongeluk bijna een man. Daar de man niet overlijdt en hij bijkomt van zijn verwondingen in het ziekenhuis komen de jongens er af met een "milde straf". Ze worden opgepakt en komen voor één jaar in een jeugdtehuis terecht. Daar worden ze seksueel en psychologisch mishandeld door enkele bewakers waaronder Sean Nokes. Tien jaar later zien Tommy en John hem terug in een bar en nemen hun wraak. Michael is ondertussen een heel invloedrijke procureur geworden en Shakes een journalist. Ze besluiten John en Tommy te helpen.

Sleepers

 Jeugdgevangenis

 

 

Verenigde Staten / Nederland
Drama
105 minuten

geregisseerd door Gregg Araki
met Joseph Gordon-Levitt, Brady Corbet en Michelle Trachtenberg

Op achtjarige leeftijd wordt Brian Lackey wakker met een bloedneus in de kruipruimte van zijn ouderlijk huis. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen. Maar wat het ook geweest is, het is verantwoordelijk voor zijn verdere levensloop. Sinds het incident is Brian bang in het donker, plast hij in bed en wordt hij geteisterd door heftige nachtmerries. Brian is nu achttien en raakt ervan overtuigd dat hij destijds ontvoerd moet zijn geweest door ruimtewezens. Neil McCormick is de ultieme knappe buitenstaander. De jongen die iedereen graag mag, maar waar niemand echt dichtbij komt. Als achttienjarige jongen verlangt hij naar een tijd die al tien jaar voorbij is. Hij verlangt naar de band die hij als achtjarige jongetje had met zijn honkbalcoach. Hij denkt op zoek te zijn naar liefde. Brians zoektocht naar antwoorden, brengt hem bij Neil. Samen achterhalen ze de gebeurtenissen die zo'n impact hebben gehad op hun leven.

 

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama
190 minuten (miniserie, 2 delen)

geregisseerd door Larry Elikann
met Cindy Picket, Corin Nemec en Luke Edwards

Het waargebeurde verhaal over de ontvoering van het 7 jaar oude jongetje Steven Stayner. Hij werd van de ene op de andere dag weggesleurd van zijn ouders en vervolgens 7 jaar lang sexueel misbruikt. Steven bracht al die tijd door bij een man die hem een andere naam gaf en die hem liet geloven dat zijn ouders hem niet meer wilden zien. Het gevecht van een kind dat zoiets niet wil en niet kan begrijpen.

Note: Steven heeft uiteindelijk zelfmoord gepleegd.

 
     
 

YouTube

 

 
http://www.abc.net.au/news/2017-02-06/child-sex-abuse-royal-commission:-data-reveals-catholic-abuse/8243890 Kindermisbruik Katholieke Kerk in Australie 1950-2015  

 

https://youtu.be/4M0VwtxBAO4

Aljazeera 15 dec 2017 Australie.  
     

 

  Websites  

 

Http://www.survivorsartfoundation.org

 

Tekeningen, schilderijen, beelden: verbeelding en verwerking van sexuel misbruik ervaringen.

 

 

www.klokk.nl

 

Jongens,Mannen, misbruik, RK-internaten

Meest uitgebreid, met veel links, informatie, verhalen, slachtofferhulp, juridische ondersteuning, en belangenbehartiging. Lotgenoten contact.

 

 

www.seksueelmisbruik.info

 

Voor mannen die sexueel zijn misbruikt. Aanbevolen.

 

 

http://www.ggd.amsterdam.nl/seksueel-geweld

 

Iedereen kan slachtoffer worden van seksueel geweld, ongeacht leeftijd of geslacht. Zoek zo snel mogelijk hulp! Bel gratis 0800-0188.

 
     
     
     
     
     
     

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SiteLock
Copyright: Pjotter.com/pvvelzen